Bosch Car Service van Dueren in Willemstad

Leasen bij Autobedrijf van Dueren

Zakelijk of privé leasen

Bij het leasen van een auto staat u voor de keuze, zakelijk of privé leasen. Bent u een mkb'er dan heeft u ook nog de keuze de zakelijke auto privé te gebruiken of de privé auto zakelijk te gebruiken. Fiscaal zijn er een aantal verschillen tussen zakelijk of privé leasen. Waar zitten deze verschillen en wanneer kiest u voor welke leasevorm?

Zakelijk leasen

Zakelijk leasen wordt vooral gedaan wanneer u namens de zaak een auto mag/wilt leasen of als zzp'er een leaseauto tot uw beschikking heeft op naam van de zaak. De daadwerkelijke autokosten bij zakelijk leasen zijn aftrekbaar. Denk hierbij aan onderhoud, brandstof, aanschafbedrag, etc. Als mkb'er staat u ook nog voor de keuze om zakelijk een auto te leasen en deze ook privé te gebruiken of privé een auto te leasen en deze ook zakelijk te gebruiken.

 

Privé rijden met een zakelijke auto: wanneer u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt (woon- werk verkeer wordt als zakelijk beschouwd), dan wordt er een percentage van de catalogusprijs van de leaseauto bij het belastbaar inkomen opgeteld.

 

Zakelijk rijden met een privé auto: bij het gebruik van een privé  leaseauto voor zakelijke doeleinden mag u 19 cent per kilometer (privé belastingvrij) declareren, als u meer per kilometer declareert aan de zaak moet u over het meerdere privé inkomstenbelasting betalen.

Privé leasen

Privé leasen is een vorm van een auto leasen, waarbij u als particulier een auto leaset voor privé gebruik. De auto wordt bij privé lease geregistreerd bij het RDW en komt dus op uw naam te staan Bij privé leasen beschikt u over dezelfde voordelen als bij zakelijke leasen; een vast bedrag per maand, verzekering, vervangend vervoer, etc. (mits dit is afgesloten in het contract). Daarnaast hoeft u bij privé lease geen fiscale bijtelling te betalen. De daadwerkelijke autokosten zijn echter niet aftrekbaar.

 

Privé leasen is vooral een uitkomst voor mensen die graag willen weten waar ze aan toe zijn elke maand en niet met onverwachte kosten geconfronteerd willen worden. Bent u bijvoorbeeld iemand die zorgeloos in een nieuwe auto wilt rijden zonder zich zorgen te maken over onverwachte kosten voor onderhoud, verzekering etc. of wilt u niet in één keer een groot bedrag uitgeven voor de aanschaf van een nieuwe auto, dan is privé leasen een prima keuze.

 

Een privé lease onder het Keurmerk Private Lease wordt wel geregistreerd bij het BKR als een lening. Privé lease valt tevens onder het consumentenrecht.

 

Wilt u weten wat voor u de beste keuze is? Laat u uitvoerig adviseren bij Autobedrijf Van Dueren in Willemstad.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen